Domovní řád

Domovní řád pro ubytování v apartmánech.

Úvod / Domovní řád

Abychom Vám mohli zabezpečit příjemný pobyt a vyhnuli se eventuálním nedorozuměním, prosíme Vás, abyste si pozorně přečetli domovní řád apartmánů. Potvrzením rezervačního formuláře automaticky potvrzujete, že jste s domovním řádem obeznámeni a že s ním souhlasíte, jakož i to, že ho budete v plné míře respektovat.

Aby pronajímatel mohl ubytované osoby přihlásit k pobytu, po příjezdu do objektu je klient povinen dát pronajímateli k nahlédnutí osobní doklady všech ubytovaných osob (pasy nebo občanské průkazy). Pronajímatel může zadržet osobní doklady klientů pouze po dobu nezbytnou pro provedení přihlášení klienta k pobytu.

Pronajímatel je klientům k dispozici po dobu pobytu na telefonu, aby mohl poskytnout informace a pomoc, kterou by klienti mohli potřebovat. Doporučujeme, aby připomínky na kvalitu ubytování klienti ihned oznámili pronajímateli, aby mohl případný problém řešit.

Klienti mají zodpovědnost udržovat pořádek a čistotu ubytování. Pronajímatel není povinen uklízet po dobu pobytu klientů, jakož ani vynášet odpadky z ubytovacích jednotek.

Klienti jsou zodpovědní za bezpečnost svých věcí a cenností, které si odložili v ubytovací jednotce. Pronajímatel nezodpovídá za jejich případnou ztrátu či odcizení. Z toho důvodu při odchodu z ubytovací jednotky je potřeba bezpodmínečně zamknout dveře a zavřít okna.

Pronajímatel nemá právo v nepřítomnosti klienta vcházet do pronajaté ubytovací jednotky. Výjimku představují zvláštní okolnosti, při kterých je nevyhnutelné vejít dovnitř z důvodu vyhnutí se možným škodám nebo nebezpečí. O svém vstupu pronajímatel musí klienty informovat ihned při prvním následujícím kontaktu. V případě oprávněné pochybnosti pronajímatele, že došlo ke škodě na jeho majetku, jsou klienti povinni umožnit mu vstup do ubytovací jednotky kvůli prověření situace.

Není povolené přinášet do objektu zbraně, lehce zápalné a explozívní látky, či látky se silným nebo nepříjemným zápachem. Taktéž je zakázané používat jakékoliv vlastní kuchyňské spotřebiče (varná konvice, elektrická plotna či grily apod.) či jiné elektrické přístroje (ventilátor apod.) bez povolení pronajímatele.

Klient je povinen starat se o pronajatou ubytovací jednotku a nepoškozovat nábytek a zařízení v interiéru i exteriéru objektu. Není povoleno přemisťovat nábytek mezi jednotlivými místnostmi, ani vynášet vnitřní vybavení do jiné ubytovací jednotky, mimo dům nebo na pláž (židle z kuchyně na terasu, příbor na přípravu a konzumaci jídla do jiné ubytovací jednotky, ručníky nebo deky z apartmánu na pláž). Lehátka jsou povolena přemisťovat na pláž za předpokladu, že budou navráceny zpět k apartmánu v tentýž den, kdy byli vypůjčeny.

Klient je povinen bezpodmínečně vypnout světla, elektrické spotřebiče a zavřít vodovodní kohoutky před odchodem z ubytovací jednotky. Je zakázáno nechávat zbytečně zapnutou klimatizaci, pokud klient opustí ubytovací jednotku nebo větrá otevřenými okny či dveřmi. Chlazení jídla a nápojů tekoucí vodou není povoleno. Je zakázáno házení odpadků do záchodu, umyvadla a druhých míst, která na to nejsou určena, jakož i na dvoře a v okolí domu.

Klient, který nechtěně nebo naschvál způsobí škodu na majetku, musí pronajímateli proplatit plnou výši škody, ke které došlo.

Od 14:00 do 17:00 hodin je čas určený pro polední klid tzv. pižolot (obdoba Španělské siesty). Je tudíž zakázáno dělat hluk.

Od 22:00 do 08:00 hodin je čas určený pro noční klid. Proto není dovoleno vytvářet hluk, který by obtěžoval ostatní hosty a sousedy. Prosíme, respektujte to!

Dovolujeme si upozornit hosty, kteří nedodržují pravidla ubytování a nerespektují noční klid, že jejich chování může být důvodem k okamžitému ukončení pobytu bez možnosti navrácení peněz.

Uvnitř domu je zakázáno kouřit! Kuřákům je umožněno kouřit ve vyhrazených místech. Což je balkón a venkovní prostor za domem kde se nachází grily a posezení.

Pokud klient v den příchodu plánuje přijet do rezervovaného ubytování až po 19:00 hodině, je povinen dopředu informovat delegáta o svém pozdějším příjezdu.

V den odjezdu jsou hosté povinni opustit ubytovací jednotku do 10:00 hodin, aby se mohla uklidit a přichystat pro další hosty. Rezervovaný apartmán musíte zanechat ve stejném stavu, v jakém jste ho převzali při příjezdu – nepoškozený a v pořádku.

Klientovi, který nedodržuje pravidla domácího řádu apartmánů a narušuje klid v objektu, může být ubytování zrušeno. V případě zrušení ubytování ze strany vlastníka z důvodu porušování pravidel domácího řádu apartmánů, se uhrazená suma nevrací.